Category Archives: Здраве

Храните, които ни зареждат с енергия

Храната е нещо страхотно, когато дава необходимата енергия да преминавате с усмивка през деня. Включвайте в ястията си следващите храни и освен, че ще сте сити, ще сте заредени с енергия. Пояснявам, че шоколада не присъства в списъка, макар да е прословут източник на енергия. Него май повече го хапваме за удоволствие. Бадеми – източник… Read More »

Храните, които ни карат да отслабваме – 2 част

Канела – напоследък по сладкарниците забелязвам, че се предлагат все по-настойчиво канелени пръчки. Ами следващия път ще си взема, защото се оказва, че канелата е перфектен овкусител, дава много енергия на организма и спомага бавното отделяне на инсулин в организма. Яйца – може би ви е странно защо поставям яйцата в тази графа, но всъщност… Read More »

Храните, които ни карат да отслабваме – 1 част

Коя от нас не иска да отслабва докато похапва? Няма такава. Тъй като основната причина за натрупването на килограми е яденето предлагам ви следващия път, когато стомахчето засвири от глад да посегнете към някои от следващите храни. Освен че ще заситят глада ви те ще помогнат за засилване метаболизма на тялото ви и освобождаването от… Read More »

7 причини косата ви да не расте

Дългата коса е красива, символ на блясъка на женската красота. Освен това коя от нас не се е захласвала по рекламите на разни продукти за коса, пълни с момичета, чийто коси освен че блестят от здраве, са дълги, прекрасни и желани. За съжаление не всяка от нас е благословена с бързо растяща и здрава коса.… Read More »

Медът и какво може той да направи за нас

Когато намесим меда в козметиката получаваме невероятни резултати. Първото, за което се сещам, когато си помисля за вана с мед е Клеопатра и нейната прочута вана с мляко от магарица и мед. И не случайно красотата й се е прочула и до наши дни. Както може би знаете, появата на бръчки по кожата е като… Read More »

Когато решим да отслабваме…

Когато решим да отслабваме обикновено намираме куп изкушения, които ни разсейват по пътя към по-стройна фигура. Когато решим да отслабваме се самонавиваме поне няколко дни предварително, за да сме максимално дълго време мотивирани. Защото когато започнем диетите последното, което обикновено чувстваме е доволство. Подбрала съм ви няколко съвета на специалисти, които можете да следвате по… Read More »

16 начина да влезете във форма

Вечните проблеми на нас, дамите, е или как да сложим някое килце тук и там или как да го махнем. Общо взето доволни почти няма, така че нека се фокусираме върху единият от двата проблема – как да махнем това и онова от нас. Първо – може да прозвучи малко грубо, но очевидно, мили дами,… Read More »

Стегнете кожата си! Веднага!

Дали заради рязко отслабване, раждане или просто не сте обръщали достатъчно внимание на тялото си много често кожата се отпуска. Предлагам ви няколко варианта да я стегнете в домашни и не толкова домашни условия. Един анонс – ако това е проблем, който още не е почукал на вратата ви, то обърнете внимание на това. Недейте… Read More »