Как да определя кой размер дрехи нося?

By | 07/01/2015

Подборът на правилния размер е изключително важен, за да стои дрехата красиво, да е комфортна и с нея да се чувстваме неотразими. За удобство на дамите обикновено има публикувана подробна обмерна таблица с мерки в сантиметри. В нашия онлайн магазин, например, тя се намира в дясно от снимките, по средата на продуктовата страница.

Основните мерки, които ще са ви необходими, са:

  • обиколка на бюста
  • обиколка на талия в най-тясната част
  • обиколка на ханш в най-широката част

santimeturНай-лесно ще ви е да използвате шивашки сантиметър. Измерете трите нужни обиколки и, ако е необходимо, ги запишете, за да направите точна справката. Обиколката на бюста се измерва в неговата най-изпъкнала част – опрете сантиметъра в гърба си и го прекарайте към предната част на силуета. Ръцете и раменете ви трябва да са напълно отпуснати, за да е коректно измерването. Най-добре ще е да носите сутиен, за да сте сигурни, че дрехата ще пасва за ежедневното й носене. Ако избирате по-официален тоалет, внимателно го проверете за вградени банели или корсет – в този случай не е необходимо да измервате със сутиен. Талията се измерва в нейната най-тясна част. Стандартно това е около два сантиметра над пъпа. И тук важи правилото тялото да е в максимално спокойно положение, за да са точни мерките. Ханшът също се мери в най-широката му част, около тазовата кост, ориентировъчно около четири-пет сантиметра под jenski merkiпъпа. Мерките на ханша  са важни за прилепналите по тялото модели, но не са необходими за артикули с кринолин. Ако харесаната от вас дреха е с много прилепнала и тясна кройка, най-добре е да сложите един пръст под сантиметъра, за да има известен толеранс в мерките ви.

Как да измерите дължината на ръцете и краката си, за да съобразите ръкавите и крачолите на желания артикул? Дължината на ръцете се измерва от ръба на рамото до китката – точно преди началото на дланта. Ако обаче търсите сако или яке, мерките трябва да са от изпъкналата част на рамото до 2-3 сантиметра под китката. Дължината на крака се измерва от над ханша – около 3-4 сантиметра над тазовата кост – до около сантиметър под глезена. При измерването на краката е добре да съобразите с какво ще бъде носена полата или панталона – ниски и равни обувки или токчета. Прибавете не по-малко от половината височина на тока към мерките, за да не стои моделът късо и неестетично. Необходим ви е пълният ръст, за да изберете дълга рокля например? Тогава се мери от ключицата точно под врата до глезените. Отново вземете предвид обувките, с които ще се носи артикулът – валидно е правилото да се прибавя поне половината от височината на тока или платформата.

Не по-малко важно от перфектно пасващото облекло е подходящото бельо. Перфектният сутиен е от особено значение, за да изглеждате и да merki na sutienсе чувствате неотразима. Много дами се затрудняват с намирането на най-подходящия размер, но всъщност са необходими две измервания. Първо се измерва обиколката на торса точно под бюста – така ще определите каква мярка да бъде коланът на сутиена, тоест неговата основна част. Стандартно обиколката в сантиметри е и цифрата от размера, който ще е подходящ за вас. Следващата стъпка е да премерите бюста си в най-изпъкналата му част. Извадете от тази обиколка обиколката под бюста. Във всички таблици тази разлика има буквен еквивалент, който показва кой номер чашка на сутиена ви е необходим. Например акоп обиколката под бюста е 90 сантиметра, а по обмерната таблица на конкретната марка чашката е с размер B, то подходящият за вас размер ще бъде 90B. Важно е да знаете, че правилният размер сутиен не би трябвало да ви стяга, да пречи на свободното движение, презрамките не трябва да оставят следи на раменете и коланът – на гърба и под бюста.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *