16 начина да влезете във форма

By | 11/01/2017

Вечните проблеми на нас, дамите, е или как да сложим някое килце тук и там или как да го махнем.

kak-da-vlezem-vuv-formaОбщо взето доволни почти няма, така че нека се фокусираме върху единият от двата проблема – как да махнем това и онова от нас.

Първо – може да прозвучи малко грубо, но очевидно, мили дами, начинът на живот, който водим в сегашния момент е това, което ни е докарало до положението, в което се намираме.  Следователно, за да има промяна по нас, трябва да има промяна и около нас. А за това е необходима дисциплина и воля. Само с желание не се постига нищо, вярвам, уверили сте се вече в това.

Предлагам ви няколко съвета, които определено ще помогнат в начинанието, най-малкото, защото са утвърдени и изпитани.

  1. Ние сме това, което пием! – подменям думата „ядем”, защото освен хапване, основна част от ежедневието е и пийването. Газираните, прекалено сладки и пълни със какви ли не оцветители напитки са последното, от което се нуждае стомахът ви. Те са изключително вредни, тъй като разяждат буквално всичко вътре, а освен това го и подуват, карайки ви да чувствате тежест и още по-голяма жажда…отново за газирано. Така че, ако не в името на красотата, то поне в името на здравето, изоставете този вреден навик.
  1. Храната „на крак”, junk food или както искате го наречете – вредно, много калорично и наистина знаете, че трябва да я избягвате. Обедната почивка, ако имате време за такава въобще, колкото и да е малка, не трябва да ви води до крайъгълното капанче за мазен, сочен бургер с пържени картофки и кола.. Един съвет от мен – ако нямате възможност да седнете да хапнете в заведение нещо свястно, по-добре си пригответе храна от вкъщи. Подобрява състоянието на портфейла ви, а това е само допълнителен бонус към всичките плюсове.
  1. Знаете ли, че ежедневно трябва да поемаме по минимум 5 различни вида плодове и зеленчуци? Правим ли го? Аз не особено, признавам. Но ако следвате това правило, само след няколко дни ще усетите с колко повече енергия сте заредени и колко свежи и по-леки се чувствате.
  1. Продължавам със забраните и тази е може би най-важната. Не гладувайте! Няма по-лошо и нездравословно нещо от системното ежедневно самоизмъчване и стоене настрани от всякакъв вид храна, в името на по-слабо тяло. Вреди на имунната и на нервната система, а това само влошава здравословното състояние. Така се навлиза в един омагьосан кръг, от който трудно бихте излезли.

Накрая добавям още нещо. Може би тези неща ви се струват лесни, но реално повечето от нас не ги правят. А всичко, мили дами, е въпрос на навик, а навикът изгражда характера.

Очаквайте втора част…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *