12 ползи от вазелина в нашето ежедневие

By | 16/03/2017

Вазелинът и неговото използване често е обект на много шеги на сексуална тематика. Всъщност е хубаво да знаете, че той може да има невероятно много приложения, но със сигурност няма място под чаршафите.

Аромат – ако намажете с вазелин  мястото от кожата си, което след това ще напарфюмирате, ароматът ще остане много по-дълго върху кожата ви.

Да контролирате космите – дали става въпрос за веждите или косата ви, ако намажете съвсем леко пръста си с вазелин и го прокарате през непокорния косъм, той ще застане така, както на вас ви се иска.

polzi ot vazelinaЗа устните – овлажнява и омекотява. Можете да го използвате особено усилено през зимния сезон, когато нежната кожа на устните е подложена на студ, вятър и сухота. Нанесете както преди да излезете, така и преди да си легнете, за да можете да ги подхраните през нощта.

По-дълги мигли – вземете стара ваша спирала и измийте четката й хубаво от туша. След това я намажете с вазелин и нанесете върху чисти мигли. Не слагайте отгоре друг грим. Използвайте този метод, когато сте си вкъщи например. Ефектът ще е бърз и сигурен – по-гъсти и по-дълги мигли.

Меки ходила – намажете ходилата си преди да си легнете и сложете меки чорапки отгоре. На сутринта ще сте с по-меки крачета.

Почиства по-упорития грим – масажирайте с вазелина докато мястото се почисти, а после просто измийте.

При петна от грим върху дрехите – намажете петното върху дрехата и оставете известно време да подейства. Изперете.

При боядисване – намажете около челото и ушите преди да започнете с боядисването. Така ще избегнете проникването на боята в кожата и търкането след това със спирт и памук.

За след бръснене – намажете третираното място и ще видите как ще намали червенината и ще омекоти кожата.

Заседнал пръстен – това най-вероятно го знаете с олио, но  и вазелинът върши същата невероятна работа.

При слагане на обеци – ако сте от жените, които изпитват болка при слагането на нови обеци, вазелинът е вашият помощник, тъй като улеснява преминаването на метала през кожата.

Дъвка в косата – дано не ви се случва, но тъй като никой не е застрахован е добре да знаете, че и тук на помощ идва вазелинът.  Действайте леко и има голяма вероятност да запазите всичките си ощетени косъмчета на главата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *