Ябълковият оцет и вашата красота

By | 18/12/2014

Може би си мислите, че ябълковият оцет ще ви помогне да отслабнете? Е, резултатите ще се забавят със сигурност. Но пък куп други приложения на въпросната домашна подправка ще ви помогне да сте по-красиви. ето кои са те:

Защитава кожата

Ако добавите няколко лъжички ябълков оцет към топлата вана и се накиснете в не я за 15 минути ще се получи фин филм по кожата ви, който ще я защитава и ще възстановява баланса й.

Тоник за лице

Една супена лъжица в две чаши вода ще ви даде рецепта за идеален тоник за лице. Не изплаквайте, миризмата ще изчезне бързо. Киселината на ябълковия оцет ще стимулират циркулацията на кръвта и ще миниманизира порите.

apple ocetЗа косата

Две супени лъжици оцет в четири чаши вода можете да използвате за изплакване на косата преди балсама. Оцетната киселина ще премахнете окончателно мръсотията и остатъците от шампоана. След това нанесете балсам и изплакнете хубаво отново.

Слънчево изгаряне

Половин чаша ябълков оцет и четири чаши вода са абсолютен мехлем при изгаряне. Ябълковият оцет реулира нивото на рН на кожата и предотвратява появата на мехури по кожата.

Противовъзпалително средство

Противовъзпалителните свойства на ябълковия оцет действат изключително благоприятно и успокояват раздразнената кожа, така че е подходящ за прилагане при почти всякакви рани.

Против пърхот

Смесете равни части оцет и вода. Масажирайте с тази смес скалпа преди нанасянето на шампоана. Друг вариант е да смесите няколко лъжици оцет директно с шампоана. Ябълковия оцет има естествени противогъбични свойства и се бори успешно с появилия се пърхот. Опитайте!

При лоша миризма на краката

Разтворете в леген с топла вода една чаша ябълков оцет и накиснете краката за около 15 минути. Антисептичните свойства на оцета дезинфекцират краката и предпазват появата на гъбички, които са основните виновници за неприятната миризма.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *