Храните, които ни карат да отслабваме – 1 част

By | 21/02/2017

polezni hraniКоя от нас не иска да отслабва докато похапва? Няма такава. Тъй като основната причина за натрупването на килограми е яденето предлагам ви следващия път, когато стомахчето засвири от глад да посегнете към някои от следващите храни. Освен че ще заситят глада ви те ще помогнат за засилване метаболизма на тялото ви и освобождаването от излишните килограми.

Бадеми – богати са на протеини, витамин Е (в 100 гр. бадеми има 229% от необходимата дневна доза), подпомагат храносмилането и са с ниско съдържание на сол. Освен това са богати на фосфор и магнезий, които заздравяват костите.

Ябълките – освен че са много полезни за здравето ябълките спомагат прочистването на организма, тъй като са силни антиоксиданти. Богат е на пектин и други киселини, които подобряват храносмилането.

Авокадо – източник на витамин В, калий и фибри, авокадото е една от най-здравословните храни,към които можете да посегнете. При проведено изследване в щатите се оказало, че хората, в чийто дневно меню присъства авокадото са с по-ниско тегло от тези, които не консумират този продукт. То притежава висока хранителна и енергийна стойност, има антивъзпалително действие върху организма и регулира кръвната захар.

Боб – учудихте ли се? Всъщност той заедно с лещата и грахът съдържат много протеини, но без животински мазнини и е богат на фибри. Подходящи са за диети, тъй като съдържа комбинация от необходими хранителни вещества като въглехидрати, витамини В1, В2, В3, В4, В5, както и минерали като калций и желязо.

Чушките – независимо в какъв цвят ги изберете – зелена, червена или жълта, чушките са богати на витамин С и са много вкусни както сурови, така и в готвени ястия.

Боровинките! Освен, че са много вкусни и са естествени антиоксиданти, боровинките са богати на фибри. Те определено са един страхотен избор за закуска, а освен това се борят с раковите клетки, стареенето, подобряват зрението и са невероятен източник на тонус.

Броколи и карфиол – богати са на фибри, калций, желязо, фосфор и калий. Освен това съдържат витамини С, Е и А. Могат да се консумират сурови или след термична обработка, като са подходящи за готвене и без мазнина.

Виж тук втора част!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *