Стегнете кожата си! Веднага!

By | 29/12/2016

Дали заради рязко отслабване, раждане или просто не сте обръщали достатъчно внимание на тялото си много често кожата се отпуска. Предлагам ви няколко варианта да я стегнете в домашни и не толкова домашни условия.

stegnete-kojata-siЕдин анонс – ако това е проблем, който още не е почукал на вратата ви, то обърнете внимание на това. Недейте да отслабвате прекалено рязко. Може това да е абсолютната ви мечта, но от един проблем ще скочите директно в друг, а и ефекта със сигурност няма да е толкова дълготраен, а отпуснатата веднъж кожа трудно ще се възстанови.

Лосиони за стягане – препоръчвам ви да ги използвате още от първите седмици на бременността, защото им е необходимо време да започнат да действат, а в този период тялото се променя много бързо и е напълно възможно да изпуснете правилния момент.

Избягвайте излагането на слънце – прекаленото излагане на слънчевите лъчи състарява, сбръчква и отпуска допълнително кожата ви, намалява еластичността й и освен това е опасно за здравето ви. Ограничете слънцето и стягащия ефект ще дойде по-бързо, защото кожата ви няма да е изтощена.

Скраб за тяло – по възможност с морска сол. Стимулура кръвообращението, което е здравословно по всички параграфи. Използвайте купена или пък си направете домашна, смесвайки солта с крем или в разтвор с хума и вода. Премахва мъртвите кожни клетки, а масажа ще подейства и релаксиращо.

Кремовете съдържащи колаген стягат кожата. Може и да ви се струват скъпи, но когато има ефект парите си заслужават. Имайте в предвид, че продуктите с колаген не действат еднакво на всички, така че първо пробвайте с по-малка разфасовка.

Масаж – масажите със сигурност влияят на кожата, затова опитайте. В най-добрия случай ще стегнете видимо отпуснатите части, а в най- лошия.. е, няма най-лош, все пак това е масаж!

Упражнения – няма начин да не ви е минавало през ума! Ами действайте тогава, тъй като това е гарантиран начин да стегнете не само мускулите на тялото си, но и кожата, която ги покрива.

Хидратация – това е една от най-важните стъпки. Забелязали ли сте, че водата се оказва универсално средство за всякакви болежки и неволи. Проблемът с отпуснатата кожа не е изключение. Когато тялото ви е добре хидратирано, влагата се отразява и на кожата ви и тя блести, по-еластична е и съответно спомага стягащия процес.

Йога – освобождава от стреса, развива еластичността на тялото и спомага загубата на тегло. Само след няколко урока ще забележите ефекта, който няма как да не се отрази и на еластичността на кожата ви.

Добавете протеини към диетата си. Протеините действат по няколко начина – те спомагат изграждането на мускулна маса, която ще ви накара да се почувствате по-тонизирани. Освен това съдържат колаген и други хранителни вещества, от които кожата ви се нуждае, за да бъде по-еластична.

Избягвайте бързата храна. Това е най-лошия кошмар за вашето тяло и то по няколко параграфа. Ако се опитвате да задържите нормално теглото си след диета избягвайте тези храни, тъй като се отразяват зле и на кожата ви.

Избягвайте сапуни и душ-гелове, съдържащи сулфати. Сулфатите са евтин продукт, затова се среща в повечето почистващи препарати. Освен това правят пяната по-обилна, което е още една причина да се съдържат в сапуните. Но те раздразват кожата и я изсушават, така че трябва да избягвате тези продукти.

Етеричните масла са много добър избор, ако искате в домашни условия да стегнете кожата на тялото си.  Аз ви препоръчвам лавандулата като само няколко чаени лъжички вечер, втрити в проблемните места, могат да сътворят чудеса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *