Защо понякога е по-добре да изберем по-скъпото?

By | 16/11/2016

Пазаруването от скъпи бутици не е нещо, което е по силите на всички нас. Дали защото сме в лош период или просто бюджетът ни няма как да го позволи доста от нас предпочитат да направят по-евтина покупка, отколкото с цената на редица компромиси да се вземе нещо по-скъпичко. Понякога обаче по-скъпото е за предпочитане и то ето защо:

skapoto-e-po-evtinoКачеството! Една от най-добрите причини да се спрете на по-скъпа дреха е качеството. Няма как да не сте забелязали разликите в състоянието на дреха, която е купена на ниски цени пред другата, за която сте се поизръсили. Кройката и платът са винаги по-добри.

Има значение какво купувате, щом е скъпо. Ако инвестирате в рокля, която ще сложите веднъж в годината, покупката ви няма да е от най-разумните. По-добре си вземете панталон или пола, които можете да носите поне няколко пъти в месеца. Тогава вече можете да кажете, че сте пазарували разумно.

Дълголетие. Не, вашето дълголетие не може да се гарантира от скъпа дреха, но пък нейното дълголетие ще бъде гарантирано. По-скъпите дрехи могат да се носят много по-дълго време отколкото евтините, като отново основен виновник е качеството. Да не забравяте и факта, че все пак трябва да се грижите за тях както трябва, за да ви се отблагодарят във времето.

Чували ли сте съвета да не си купувате дреха, ако можете да сметнете колко пъти ще я облечете. Ако една евтина дреха можете да я сложите около десетина пъти, то една скъпа и качествена дреха можете да я носите много повече, което автоматично намалява цената на носене. Т.е. по-скъпото може да ви излезе по-евтино.

Удоволствието от носенето на красиво парче плат е страхотно. Дизайнерските дрехи излъчват качество и стил, стегнатост и внимание към детайла. Ето защо носейки нещо по-скъпичко по вас, автоматично ще повдигне самочувствието ви и ще ви даде още една причина за усмивка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *