Правилното червило за вас

By | 14/02/2017

pravilnoto cherviloПравилното червило не само ще завърши успешно грима ви. Той ще ви накара да се почувствате още по-красиви, женствени и съблазнителни. А коя дама не желае това?

Има няколко фактора, които трябва да отчетете при избора на червило. Трябва да съобразите цвета с цвета на кожата ви, на косата и на очите ви. Освен това трябва да внимавате с останалата част от грима и с облеклото си, а също така и с това в коя част на деня използвате червилото… Струва ви се много информация? Всъщност правилата са лесни за спазване и гарантират страхотен резултат.

Цветът на кожата е най-важният фактор, тъй като един и същ цвят червило би изглеждал по коренно различен начин на две жени с тъмни коси, например. Ако кожата ви е светла, но не и розова, то е добре да се ориентирате към по прасковените и телесни червила. По-ярките нюанси на розовото например можете да използвате само вечер, когато отивате на купон, в противен случай през деня ще изглеждате прекалено агресивна. За дамите с по-розова кожа са подходящи керемиденочервените и оранжеви тонове.

Ако кожата ви е по-тъмна, то имате повече право на избор между цветовете. За вас са подходящи червените, лилавите и прасковените червила, а също така и кораловите цветове, тъй като ще ви направят да изглеждате с по-младежки вид.

Има дами с лек жълтеникав цвят на кожата и за тях е подходящ цветът на сурово месо. Може да звучи откачени и със сигурност неженствено, но опитайте и ще видите ефектът.

Колкото до косата и нейният принос при изборът на червило трябва да знаете, че то зависи и от цветът на очите ви. Например блондинките със светли очи трябва да се ориентират към розовите червила и кораловите нюанси, но те не трябва да бъдат прекалено ярки. Розовото и червеното са цветовете на блондинките с кафяви очи. Червенокосите дами могат да заложат на сливови, тъмночервени, коралови и кафяви нюанси. На брюнетките отиват светлокафявите и тъмнорозови нюанси, а шоколадовите нюанси са за брюнетките с по-тъмна кожа и лек латино-вид.

Ако търсите червило за вечерно парти е добре да заложите на по-силен и наситен цвят, а за през деня да оставите по-светлите нюанси. Освен това, ако червилото ви е с по-ярък цвят, то останалата част от грима е добре да е по-непретенциозна и обратното – светлите червила ви позволяват да подчертаете очите повече.

Имайте в предвид, че по-светлото червило уголемява оптически устните ви, а по-тъмни ги свива и изтънява. Ако решите, че искате по-сочни устни не забравяйте да сложите балсам върху червилото. Той ще придаде бл  ясък и обем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *