Правилата за красота, които може да нарушите

By | 31/01/2017

Представям ви повечето правила, които гледаме да спазваме, когато се гримираме. И ви предизвиквам да ги нарушите. Защото знаете, че няма нищо по-забавно и оригинално от това, да сте извън правилата. А и какво толкова може да стане? Ако не се харесате просто няма да повтаряте! А ако се харесате?

Правило: Съсредоточете се върху устните или очите! Никога върху двете!

pravila-za-krasotaТова е възможно най-традиционния съвет, даван от гримьорите. Честно казано това понякога може дори да ви придаде леко незавършен вид. Няма нищо лошо в черната драматична очна линия и червените устни наведнъж в някоя щура нощ навън.

Правило: Не позволявайте корените на косата ви да израстват и да се виждат.

Тук трябва да направим едно уточнение. Ако косата ви е тъмна и я боядисвате пак в тъмен цвят, просто различен нюанс, съвсем не е престъпление, ако корените ви израснат и се виждат. Така дори ще придобие по-естествен вид, защото реално косата никога не е един цвят от корените до върха. Освен това всички вече разбраха, че Омбре ефекта е привлекателен, стилен и ефектен.

Правило: Не скубете космите над веждите!

Да, по-голямата част от работата все пак си остава под веждите, но няма причина да не се премахват и случайните косми отгоре. Действайте внимателно в тази зона, тъй като прекаляването там може да свъси веждите ви, но все пак премахнете излишните дълги косъмчета, за по-изчистен вид.

Правило: Веждите трябва винаги да са старателно оформени и тънки!

Хм, през последните години тънките вежди почти се превърнаха в постоянно изискване към нежния пол. Но също така напоследък естествените вежди, с нормална, но не прекалено дебелина стават все по-модерни. Те засилват естественото излъчване и са по-лесни за поддръжка от извитите тънки като писец вежди. Това, което се опитвам да кажа е, че можете просто да почиствате излишното и да оставите естествената форма и дебелина на своите вежди, което ще смени излъчването ви.

Правило: Да носите само топли или студени цветове по себе си, в зависимост от тена на кожата ви!

Безспорно трябва да се съобразявате с тена на кожата ви, когато избирате фон дьо тен и коректор. Но когато стане въпрос за спирала или сенки за очи всичко ви е позволено. Можете съвсем спокойно да смесвате топлите и студени цветове до получаването на комбинация, която ви харесва.

Правило: Не слагайте очна линия или спирала на долните мигли!

Това също е едно от най-разпространените правила. Тъмната спирала, молив или очна линия и ви състарила. Но ако имате необичайно малки или много хлътнали очи обаче трябва да забравите това правило. Когато се слагат правилно, в правилния нюанс и без бучки, ще придаде форма на очите ви. Инвестирайте в спирала с тънка четка, която ще ви позволи да контролирате и нанесете точно върху косъмчетата, върху които имате нужда и искате.

Правило: Русокосите дами трябва да слагат кафява спирала!

Идеята на спиралата е да подчертае миглите. Черната спирала се справя с тази задача много по-добре от кафявата, без значение какъв цвят е косата ви. Дори блондинките могат да имат тъмни и дълги мигли, така че черното е естествен избор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *