Подсилете цвета на косата си

By | 30/03/2017

Косата е рамката на вашето лице, допълва вашето излъчване и изразява женственост. Подходящият цвят на косата трябва да бъде жизнен и плътен, а това е нещо, за което вие трябва да се погрижите. Дадените домашни рецепти по-долу не са предназначени само за боядисвани коси. Можете да ги използвате дори ако косата ви никога не е виждала боя. Имайте в предвид, че след продължителна употреба на изброените комбинации, косата ви наистина ще подсили цвета си, затова използвайте само тези рецепти, които са предназначени за вашият цвят коса.

Билки за изсветляване на косата

Най-лесната отвара за изсветляване на косата е чрез отвара от силен чай лайка – използвайте ½ чаша лайка и я сварете в две чаши вода. Нанесете в косата и оставете да престои около два часа. Освен че изсветлява, билката ще подхрани косата ви и тя ще бъде по-плътна, мека и с блясък.

cveta na kosataЛимонът е не по-слаб изсветлител. Изцедете един или повече лимони – в зависимост от дължината на косата ви, и напръскайте косата си. отново оставете да подейства за няколко часа и измийте.

Опитайте и една рецепта от ½ чаша изцеден лимон, 2 чаши чай от лайка, ½ чай от невен (невенът добавя златист отблясък в косите). Смесете продуктите и ги съхранявайте в бутилка, която разклащате всеки път преди използване. А сега вземете тази бутилка с вас на морето и пръскайте в косите винаги преди да излезете на слънце. Ефектът ще е поразителен. Освен по този начин, сместа можете да използвате и всеки път след душ – ще добавяте допълнителен блясък и мекота по естествен начин.

Билки за червена коса

Колкото повече използвате изброените по-долу продукти, толкова повече ще се засилва червеникавия отенък в косите ви. Основните съставки са отново билката невен – ½ чаша, 2 супени лъжици венчелистчета хибискус и 2 чаши вода. Сварете водата и оставете хибискуса и невена да къкрят в нея поне половин час. Съхранявайте отварата в хладилник и използвайте след всяко миене на косата. По възможност след това оставяйте косата да изсъхва на слънце.

Билки за кестенява коса

За подсилване цвета на кестенява коса трябва да използвате коприва. Нека да бъде ½ чаша коприва, ¼ чаша листа от розмарин и 2,5 чаши вода. Получената отвара се прецежда през марля и се съхранява в хладилник. Втривайте или впръсквайте в косата около един час преди измиване, а след това и след шампоана, като изплакване. Имайте в предвид, че в първите няколко дни няма да забележите особено голям ефект, но имайте търпение. Билките в тази смес ще ви помогнат и в борбата с пърхота, ще укрепнат и уплътнят косъма.

Билки за черна коса

За потъмняване на коса и поддръжка на черния й цвят използвайте ¼ чаша прах от черен орех и го накиснете за поне 6 часа, а по-добре и за цяла нощ, в 3 чаши вода. Използвайте за изплакване на косата след измиване и отново по възможност оставете косата да изсъхне на слънце. Рецептата е подходяща и за потъмняване на побелелите коси, но ще трябва да имате повече търпение. За изплакване също така използвайте и отвара от силен черен чай, който допълнително потъмнява косата.  Чаят също така ще подхрани косъма и ще добави блясък.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *