Подредете есенно-зимния гардероб!

By | 14/11/2014

С напредването на есента все по-належащо е да премахнем летните дрехи от гардероба и да ги заменим с есенните и зимните. Колкото и да не ни се иска това да се случва. Обикновено по време на този „ритуал” започваме да осъзнаваме, че както всяка жена и ние „нямаме какво да обличаме” и изпадаме в мечти за пазар и чанти, пълни с покупки. Дали това е толкова необходимо, колкото ни се струва? Ето няколко съвета, които да последвате преди да се втурнете в масово изкупуване на всичко, което попадне пред погледа ви.

Подредете го

podredi esenno-zimnia garderobКолкото и да ви се струва елементарно, всъщност рядко гардеробите ни са в идеална подреденост и то главно защото решаваме, че днес ще сме с тази блуза, която някак е попаднала най-отдолу и същото се отнася и за дънките, роклите, панталоните… Ето защо подредбата на гардероба обикновено ни „среща” с дрехи, за чието съществуване сме забравили, а всъщност са идеални за носене.

Изхвърлете ненужното

В процеса на подредба също така трябва да се отървете от дрехите, които не носите. Всяка жена има такива, но ги прехвърля от плик в плик и всяка година решава, че ще я подържи още един сезон, може пък да й излезе късмета… Послушайте ме – ако не сте носили една дреха предния сезон, няма да я сложите и през този. Освободете място на рафтовете, за да разберете с какво наистина разполагате.

Не прибирайте всички летни дрехи

Може и да ви звучи странно, но много летни дрехи могат да намерят своето място в зимния гардероб. Копринените блузи, рокли и панталони са идеални за някое от зимните излизания по клубове и партита, където ще ви трябват леки дрехи.  Освен това наслояването на дрехи е идеален начин да носите и през есента летните дрехи. Само трябва да внимавате да не наслоявате повече от три елемента в облеклото си.

Цветовете на есента и зимата

Разбира се, при смяната на сезоните трябва да съобразим цветовете според сезона. По този начин ще се чувстваме в крак с времето. Есента е идеална за жълтото, кафявото и червеното – ще изглеждате пъстри и весели. Зимата е по-строг сезон и тук е моментът да се спрете тъмните джинси, които така обичате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *