Перфектен френски маникюр – направете го сами!

By | 23/12/2016

Перфектен френски маникюр - направете го сами!Френският маникюр е елегантен, красив, женствен и отива на абсолютно всичико! Тази негова универсалност го прави толкова популярен, че наистина няма жена, която да не го е правила върху ръцете си. в салоните за красота професионалистите могат да направят чудеса с ноктите ви и те да изглеждат безупречни, но едва ли можем всяка седмица да минаваме през маникюрист, за да се насладим на френския стил. Ето защо е необходимо да знаем как можем сами да постигнем същия ефект в домашни условия.

1

Подрежете ноктите си до желаната от вас дължина! Имайте в предвид, че когато става въпрос за френския маникюр, колкото по-дълги са ноктите, толкова по-добре изглежда след това маникюра.

2

Изберете формата на ноктите си – обли или квадратни и след това се заемете с оформянето им с пила.

3

Ако искате да подсилите крайния ефект, потопете ръцете си в топла вода за някокло минути, а след това изббутайте с подходяща пила кожичките навътре. Можете да ги и изрежете, ако ви се отдава това начинание, но имайте в предвид, че колкото по-често режете кожичките, толкова повече израстват те.

4

Полирайте ноктите си, намажете ги с подхранващо масло или олио и оставете да попие много хубаво, за да може след това да се задържи лакът върху тях. Това ще ги подхрани и ще намали вредните последици от лакирането, особено, ако постоянно го правите.

5

Нанесете един слой бледо розов слой и изчакайте няколко миути, за да позасъхне. След това нанесете още един слой и отново изчакайте, но този път да изсъхне напълно.

6

След като е изсъхнал лакът, сложете върху нотките лепенки за френски маникюр. Те помагат да нанесете бялата лента правилно, без тя да криволичи по нокътя.

7

Нанесете бялата линия внимателно и махнете лентата. Оставете да изсъхне лака и след това нанесете топ лак за блясък и запечатване на предните слоеве.

Този тип маникюр е най-подходящо да се прави сутрин или когато нямате нищо неотложно за вършене, тъй като трябва да оставите слоевете лак да засъхват добре. Освен това, дори и след като засъхне и топ лакът известно време трябва да внимавате, тъй като е напълно възможно все още да е леко влажен и податлив на повреждане. Накрая, ако нещата не ви се получават съвсем перфектно, имайте в предви, че всичко, от което се нуждаете е малко повече практика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *