Кога трябва да спрете с диетата?

By | 18/12/2014

Сигурно сте чували, че човек трябва да е луд за да се занимава с едно и също нещо постоянно, отново и отново, а то все така да не дава резултат. Е, колко дами го правят това, когато става въпрос за диети? Ами доста голям процент всъщност! Ето няколко знака, които ще ви покажат, че нещо не е наред.

Нямате никаква енергия

Правилният хранителен режим трябва да ви зарежда с енергия, а не да ви изтощава и оставя без капка сили. Това е един от първите знаци, че трябва да обърнете внимание на това доколко правилен е въпросният хранителен режим.

stop dietaПоявяват се храносмилателни проблеми

Спазмите, болките в стомаха, поява на запек или пък диария – това са все неща, които зависят от начина ви на хранене и ако се появят значи нещо не е наред. Обърнете внимание на диетата си.

Депресирате се или изпитвате постоянна тревожност

Ако постоянно се тревожите относно избора на хапване и се депресирате от липсата на резултат, въпреки ограниченията, които наистина спазвате, то това не е вашата диета. Правилната такава трябва да ви кара да се усмихвате, а не да свивате тъжно вежди.

Гладувате по цял ден

Не знам дали е необходимо да обяснявам защо не е вариант за когото и да било да гладува. По този начин не се свалят килограми, тъй като няма да успеете да се насладите на нито едно нещо от деня, а най-вероятно някоя вечер просто ще ви писне и ще се натъпчете толкова сериозно, че после депресията ще ви е гарантирана.

Нямате търпение диетата ви да свърши

Лош знак е, ако толкова много не харесвате диетата си и дневния режим, на който сте подложени, че чак нямате, ама наистина нямате търпение да се приключи веднъж завинаги.

Просто не отслабвате

Мисля, че няма друго по-сериозно обвинение към една диета от това да не дава резултати. На някои хора тя е подействала със сигурност, но това не означава, че е задължително да подейства и на вас. Откажете се от нея преди да ви е изнервила и обезкуражила.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *