Когато решим да отслабваме…

By | 27/01/2017

Когато решим да отслабваме обикновено намираме куп изкушения, които ни разсейват по пътя към по-стройна фигура. Когато решим да отслабваме се самонавиваме поне няколко дни предварително, за да сме максимално дълго време мотивирани. Защото когато започнем диетите последното, което обикновено чувстваме е доволство. Подбрала съм ви няколко съвета на специалисти, които можете да следвате по пътя наречен „когато реших да отслабна..”

otslabvaneНе мерете теглото си всеки ден. Направете го в началото на диетата, за да знаете от къде сте тръгнали, но не прекалявайте. Всеки организъм е различен и хранителния режим действа по различен начин. Ето защо една и съща диета може да стопи почти магически килограми от ваша приятелка, а вие да не сте помръднали още. Ако в този момент мерите теглото си всеки ден или през ден, това би ви подействало дестимулиращо и би навредило на самодисциплината и настроението ви.

Не се отклонявайте от балансираното хранене. Каквато и диета да спазвате знайте, че храненето е това, което ни поддържа здрави. А да сме здрави е по-важно за нас и нашите близки от няколкото допълнителни килограми. Тялото ни се нуждае от определен брой мазнини, въглехидрати, белтъчини, витамини и т.н., които се получават само от разнообразното хранене. Преживяването на дни наред редувайки само два хранителни продукта може и да стопи килограмите ви, но със сигурност ще намали имунитета ви.

Не пропускайте хранене. Хапвайте често и на малки порции. Дори и да не сте на диета това правило важи с пълна сила. Редовното хапване на малки количества храна ще ви се отрази изключително благоприятно на фигурата.

Избирайте здравословни мазнини – непреработени ненаситени мастни киселини.

Добавяйте към храните, които го позволяват, лимонов сок или оцет. Те забавят натрупването на телесна маса.

Задължително е в менюто ви да присъства салата. Дори и да не може да ви нахрани не я изключвайте от менюто. Просто не добавяйте мазнина на вашата порция, както и салатни сосове и майонеза. Вместо това заместете със зехтин, ленено или орехово масло.

Пийте много вода. Отново важи правилото по-честичко и по малко, но с напредването на деня ще приемете необходимото количество течности на организма ви. Ако водата ви омръзне можете да минете на зелен чай, който действа пречистващо.

Заместете сладкото с кисело мляко и плодове. Така ще поемете необходимите захари и това няма да се отрази на талията ви.

Забравете за пържените храни. Със сигурност го знаете, но може би забравяте, че пържените картофки са също.. ами пържени. Освен това избягвайте пълномаслените млечни продукти, сметаната и крема сиренето.

Мотивирайте се постоянно, като част от мотивацията е от време на време да се отдавате на изкушенията. По този начин няма да измъчвате съзнанието и тялото си с жадуваните неща от витрините, но пък ще контролирате съвсем съзнателно порциите си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *