Как лесно да оформите веждите си

By | 24/10/2016

Веждите са изключително важна част от лицето ви, знаете. Ако не са оформени правилно и по подходящ за вас начин, ще загубите голяма част от красивото си излъчване. Ако сте открили подходящата за вас форма и сте способни да я поддържате сами, ето няколко съвета как можете да го сторите по-лесно.

oformqne-na-vejdiЛед…

Може би сте чували, че обработването на кожата с лед преди оформянето на веждите ще намали болката. Всъщност това не е така и веднага обяснявам защо. Студеният лед ще втвърди кожата ви и ще затвори порите. Дори и да успеете да търкате достатъчно дълго, че кожата ви да изтръпне, много бързо тя ще възстанови чувствителността си и дори ще ви боли повече. Най-доброто, което можете да направите е да измиете лицето си с топла вода преди да започнете да оформяте веждите. По този начин порите ще се отворят и косъмчетата ще излизат по-лесно, което автоматично означава, че няма да ви боли толкова много.

Молив…

Вземете молив за очи или вежди и го сложете вертикално на края на носа си. По този начин ще видите от къде трябва да започват веждите ви. Отбележете с молива, ако така ще ви бъде по-лесно да рамкирате веждата и направете същото с другата. За да разберете къде трябва да бъде края на веждата наклонете молива от носа през външния ъгъл на окото ви. Там, където срещне веждата ви трябва да бъде нейния край. Отново маркирайте и започнете да премахвате косъмчетата, които не влизат в маркираната част.

Извита…

Веждите не трябва да бъдат прави, а да имат макар и малка чупка или връх. Можете да разберете кой е върхът на вашите ако проследите пътя от ирисът на окото ви до самата вежда. Там, точно върху костта трябва да бъде чупката на веждите ви.

Отново моливите…

Те са за да поправите грешките или да подчертаете плюсовете на веждите си. напълно е възможно да не сте доволни от плътността на веждите си. затова използвайте молив за очи в същия цвят и уплътнете без притеснения веждите си. Не натискайте с молива, а минавайте съвсем леко с него по линията. Ако се окаже, че сте прекалили можете да отнемете излишното с пръсти.

Срешете ги…

Ще се учудите колко много работа може да свърши едно гребенче за вежди. Дори може да се окаже, че нямате нужда от скубане, а просто от правилно сресване. Отнема само няколко секунди, но завършва външния ви вид, така че не пропускайте тази процедура.

Увеличително огледало…

То си е направо задължително, когато тръгнете да оформяте веждите си. Благодарение на него няма да пропуснете някое косъмче и ще можете по-прецизно да отскубвате нежеланите. Не забравяйте само да поглеждате в нормално огледало след почти всяко отскубнато косъмче, иначе може да направите някоя нежелана грешка.

Професионалистите…

Ако все пак не успявате да се справите, което е напълно възможно, не се колебайте да отидете при професионалист. Не на всички ни се отдава да правим дори и нещо на пръв поглед толкова лесно като оформяне на вежди, затова посетете козметик. Можете да го направите дори и веднъж, а след това само да поддържате свършената работа или можете да го правите всеки път. Зависи от вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *