Как да се гримираме за успешни снимки?

By | 25/01/2017

Мисля, че едно от най-големите разочарования в света на козметиката и грима е когато сте били невероятно красиви на дадено събитие, прием или просто разходка, всички са ви го казвали, но когато след два дни погледнете снимките разбирате, че те не са отразили неповторимостта ви по подходящ начин. Оставяме настрани факта за прекалено ухилената физиономия или пък прекалено намръщената такава и обръщаме внимание към гримирането, което ще ни осигури желания ефект – просто да сме си ние на снимките.

grim-za-snimkiСложете основа за грим. Всеки път, когато се подготвяте за събитие, на което ще се снимате не забравяйте за основата за грим. Тя ще изглади и подготви кожата за истинския грим, чиято задача е да ви запази цяла вечер красива.

Използвайте матиращи продукти. Те нямат никакви блестящи частици, които биха отразили светлината на светкавицата и биха ви докарали не толкова очарователен блестящ ефект.

Гримирайте се на дневна светлина по възможност. Изкуственото осветление може да ни изиграе лоша шега, тъй като може оптически да измие лицето ви и това да ви накарате да прекалите с грима, опитвайки се да подсилите някоя част от лицето си.

Пудрите за лице с лек жълтеникав отенък са най-подходящи. Полупрозрачните или блестящи пудри биха отразили излишно светлината, а не това е ефекта, който търсим.

Размажете наистина добре коректора за очи. В обикновения ежедневен грим този пропуск може и да остане незабелязан, но когато се снимате това може да ви изиграе наистина лоша шега. Недобре размазания коректор може да образува неприятни линии и петна под очите ви.

Използвайте черна спирала и очна линия. Това се отнася особено за дамите, които използват повече останалите цветове – кафяво, а дори и синьо. Черното ще създаде по-добър контраст, което ще подчертае очите ви.

Не забравяйте ружа в никакъв случай. Без него лицето ви ще изглежда бледо и измито. Започнете с по-светли тонове и постепенно потъмнявайте за по-добър ефект.

Не пропускайте червилото. Липсата му ще слее устните ви с останалата част от лицето ви, а това, от което се нуждаете, е контраст. Ако държите на безцветни устни, то не забравяйте да сложите поне гланц.

Ако очите ви не са в най-добрата си форма, изморени сте или сте прекалили предната вечер, сложете си капки за очи, които да свият кръвоносните съдове в тях. Зачервените очи не са най=желаната гледка на снимка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *