Как да направите обувките си още по-удобни

By | 23/03/2017

udobni obuvkiКрасивото и удобното не винаги съвпадат, особено, когато става въпрос за обувки. Всъщност, опитът на повечето дами може би доказва тъкмо обратното – красивата обувка е по-скоро неудобна за носене. Разбира се, всичко на този свят е поправимо, така че вижте по-долу как можете да облекчите краката и душата си, докато носите неудобни обувки.

Стелки за петите – един от проблемите при носенето на токчета е, че петите ни се набиват и имаме чувството, че сводът на крака ни е забит в токчето отдолу. Слагането на стелки под петата ще облекчи тази болка и ще ни помогне да се наслаждаваме по-дълго на обувките си.

Изберете по-стабилен ток

Колкото по-широк и масивен е токът на обувката, толкова по-стабилна е и самата обувка. Това я прави удобна и лесна за носене. Също така можете да се насочите към обувките, които са с платформи. Те са изключително популярни вмомента, изглеждат страхотно и можете да избирате между невероятно много модели. Важното е да следите извивката на ходилото да е плавна, тъй като така кракът ви ще се чувства по-комфортно и няма да се напряга до болка.

Разтегнете ги

Понякога единствения проблем на някой чифт е, че ни стягат. Разтягането им може да стане чрез специална разтегачка за обувки или пък като обуете хавлиен чорап, например, и се разходите вкъщи за около 15 минути. Ако се спрете на последния вариант, не забравяйте да затоплите чорапа. Също така всеки обущар може да разтегне обувката ви и става за отрицателно време.

Начинът по който ходите

Да, толкова е важен, че ако не е правилен, освен че ще ви е неудобна всяка обувка, също така можете да си докарате и гръбначно изкривяване. Следващият път, когато се разхождате по улиците, обърнете внимание на походката си. Гърбът ви трябва да е изправен, гърдите – напред, а корема и дупето – прибрани. Може да ви се струва малко странно, но ще забележите разликата както в начина, по който се чувствате, така и в начина, по който изглеждате.

Просто дайте почивка на краката си

Ако сте постоянно на високи токчета, дори и най-удобните такива ще станат неудобни, ако не си почивате от време на време. Краката ви имат нужда от ниска обувка, която ще им помогне да си отдъхнат за ден или два през седмицата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *