Как да изглеждате още по-добре

By | 02/02/2017

kak da izglejdate oshte po dobreПонякога колкото и да се стараем така и не успяваме да уцелим правилния начин да се гримираме. Синтезирала съм акцентите, върху които трябва да наблегнете и които трябва да следите, за да бъде гримът ви красив и доставящ удоволствие.

Смесването: цветовете са основната част от грима. Всъщност това, което наричаме грим е подчертаване или потушаване на цветовете по лицето си така, че то да изглежда по-красиво и съвършено. Ето защо правилното смесване на гримовете е от изключително значение. Когато избирате фон дьо тен е много важно да е съобразен с тена на кожата ви, а също така да се съобразите с него, когато нанасяте пудрата, ружа и сенките. Освен това продуктите трябва да се сливат правилно, за да не се получат остри линии и неестествен вид.

Веждите – не е тайна, че правилната форма и добре почистените вежди променят и разкрасяват лицето. Ако не успявате да се справите сами с тях, отидете при козметик, но не ги пренебрегвайте. След това вече ще е много по-лесно да ги подчертаете с подходящ молив и да продължите нататък с грима.

Устните – червилата и гланцовете са страхотни, но това върху което трябва да наблегнете е моливът за устни. Той добавя плътност, подчертава устните и помага да се задържи по-дълго червилото. Единственото, за което трябва да внимавате, е цветът на молива да е същият като червилото ви.

Кожата – някои хора така и не разбират колко е важна правилната грижа за кожата на лицето. Добре третираната, чиста и поддържана кожа е много по-добра основа за грима, отколкото занемарената. Почиствайте вечер грима си, ексфолирайте кожата, тонизирайте я и я хидратирайте редовно и тя ще ви се отплати.

Цветовете – правилните цветове, които нанасяте са също много важна част от гримирането. Ако имате по-тъмни очи се спрете на топлите цветове, а дамите със светли очи могат да експериментират с по-студените тонове.

Не се престаравайте – прекаляването с грима и нанасянето на излишно количество, колкото и добре да сте го сложили, ще отнеме от естествената ви красота. Силният грим не се препоръчва за ежедневен. Задачата на грима е да подчертае красотата ви, а не да измени лицето ви.

Основата за грим – нищо, че я поставям в края на статията, тя е първото, към което трябва да посегнете. Основата за грим заглажда порите, предотвратява омазняването на лицето да погуби гирма ви и му помага да залепне по-добре към лицето ви и да не се разтича.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *