Как да изглеждате зашеметяващо винаги – 2 част

By | 09/03/2017

–> към първа част

Отново на тема контраст – когато става въпрос за аксесоари, можете да ги съчетаете с дрехата, но знаете ли, че ефектът се усилва, когато потърсите контраст в аксесоарите? Какво имам в предвид? Можете свободно да смесвате различните типове аксесоари докато намерите комбинацията, която ви устройва най-много. Опитайте да смесите женствено колие с масивна гривна, кожа с метал или пък пера с мъниста. Разнообразието ще ви даде свободата да сте различна и забелязвана.

Докосвайте подплатата!

kak da izglejdame zashemetqvashtoДобрата изработка на дадена дреха може да се разпознае много лесно. Веднъж вече съм ви споделяла как се случва това, но трябва да знаете, че дори и да обърнете внимание само на подплатата, отново можете да разберете дали дрехата е създадена с внимание и е качествена. Разгледайте вътрешната страна на сакото, дънките или блузата, на които сте се спрели и прегледайте плата там, дали шевовете са стегнати и по-ситни. Това е знак, че дрехата ще издържи повече на капризите на пералнята ви и начина ви на носене на дрехите.

Бъдете смели!

Винаги купувайте по една дреха, която идея си нямате как ще носите, за гардероба си в този сезон. Никога не се знае дали няма да изкочи подходящ случай или пък подходяща друга дреха, с която да ги комбинирате.

Дългите крака!

Една от тайните да удължите краката си е като си купите обувки в цвят, близък до вашия тен. по този начин кракът не се „отрязва” до обувката, а оптически се удължава от нея. А ако са и с висок ток имате 2 в 1!

Внимавайте с бялото!

Бялата дреха е винаги по-прозрачна на дневна светлина, затова се огледайте добре преди да излезете от къщи. И то се огледайте на възможно най-светло. Няма нищо по-засрамващо и стопяващо самочувствието от прозиращ бял панталон, например.

Освежете връхните дрехи!

Ако са ви омръзнали палтата и саката в гардероба, не е необходимо да изпразвате банковата карта, за да си набавите нови. Всъщност ще ви стане по-приятно да носите отново тези дрехи, ако просто смените копчетата им. Изберете нещо свежо и масивно за зимното палто и сменете размера и окраската за черното сако в гардероба. Струва си!

Отново за палтата!

Когато купувате зимно палто имайте в предвид, че страшно много хора ще ви виждат само в него. Така че не се задоволявайте с нещо обикновено и незабележимо. Търсете различното и открояващото.

Смесете цветовете!

Да се научите да комбинирате цветовете не е лесно и изисква практика. Можете да започнете като комбинирате два цвята, които са съседни, като например оранжево с корал. Не комбинирайте прекалено наситените цветове с черно, защото би изглеждало прекалено строго и ангажиращо.

За официалните рокли!

Не всяка рокля ангажира с аксесоари, имайте го в предвид. Ако роклята, която ще сложите на сватбата на най-добрата ви приятелка е наистина изумителна, натруфена,  но в сладкия и изключително женствен смисъл на думата, най-вероятно ще стои страхотно върху вас без да се нуждае от колие или гривна. Единственото, което може да е опитате, са красиви обеци, които да направят лицето ви по-нежно.

–> към трета част

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *