Как да изберем подходящото за нас червило?

By | 23/01/2017

Да изберем подходящото за нас червило често може да се окаже много изнервящо, а също така и от колебания да не свършим нищо и да се приберем намусени или с неподходящото червило.

podhodqshto-cherviloПървото, на което трябва да обърнете внимание е собствения ви тен. Имайте в предвид, че ако е лято и имате вече слънчев загар има голяма вероятност да ви отиват и цветове, които обикновено избягвате. Съобразете се с това, както и с нормалния цвят на кожата ви.

Бледата кожа е малко капризна, когато става въпрос за червило. Обикновено най-подходящо е прасковено или бледите нюанси на розовото. За по-голям ефект можете да използвате и             ярко червено. Избягвайте тъмно червеното, тъй като контрастът със светлата ви кожа ще е прекалено голям.

Ако сте с тъмна кожа за вас са подходящи почти всички цветове. Оранжевите или коралови нюанси ще ви освежат. Бургундско червеното също е много подходящо за вас, като ще ви придаде съблазън.

Преди да купите червилото трябва да го тествате. Най-подходящото място е върха на пръстите. Съобразете се и с осветлението в магазина. Ако имате желание и възможност излезте на дневна светлина и там преценете дали ви отива. Нежелателно е да се нанася тестера върху устните, тъй като със сигурност няма да сте първата, която го прави и е нехигиенично.

Имайте в предвид, че ако зъбите ви не са искрящо бели това ще афектира и върху това как изглеждате с червилото. Ако зъбите ви са по-жълти избягвайте лилавите отенъци. По-тъмните цветове ще ви стоят по-добре, а ярко червеното ще засили жълтеникавия цвят.

Не пренебрегвайте и цвета на косата ви. Ако сте с ярко червена коса ярко червеното червило ще стои прекалено агресивно на лицето ви и ще стъписва хората. Хубаво е червилото да контрастира с цвета на очите и косата. Ако сте с кафяви очи и тъмна коса, бледо розовото червило с блясък ще придаде свежест и цвят на лицето ви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *