Изберете правилния цвят лак за вашия маникюр

By | 13/06/2016

Някои казват, че цветът на лака за нокти е перфектен, ако съвпада с цветът на червилото, което сте сложили. Разбира се, ако ви отива определен цвят червило, това съвсем не означава, че същият цвят е подходящ за маникюра, както и обратното. От какво зависи тогава лакът за нокти? 

Най-често цветът на лака е съобразяван с облеклото, което сме избрали. Всъщност цветовете, които носите са съобразени с тена на кожата ви, т.е. лака по подобен начин е свързан с него. Можете да забележите, че един нюанс на синьото ви стои страхотно, докато друг – направо абсурдно.

lak Блед тен

Ако сте с блед тен на кожата розовите и сините нюанси са изключително подходящи за вас. Пастелните цветове също изглеждат страхотно, а розовото и червеното ще озарят тена ви. Ако сте много бледи кораловите цветове са един правилен избор, който ще донесе топлина на кожата ви. Тъмните и ярки нюанси ще ви направят още по-бледи, така че ги избягвайте. Ако все пак обичате тъмни цветове, поне намалете дължината на ноктите, а да избегнете готическия вид.  Останалите цветове, които е добре да избягвате са жълто, зелено, златисто и оранжево.

 Светъл тен

Светли сте, но в никакъв случай бледи. За вас подходящите нюанси са доста повече. Топлите тонове на червеното, както и червеното със синя основа, което е по-студено. Златното и прасковеното също са добър избор. Избирайте лакове със сини или жълти отенъци. От светлите лакове са подходящи бежово, бяло и сребристо, леките отенъци на лилавото, ягодовото и портокаловото.  Избягвайте тъмносиньото, черното, зеленото, тъмно оранжевото.

 Слънчев тен

Разбира се, този тен изисква преди всичко светли тонове, за да можете да акцентирате върху загорялата кожа. Светлото розово и лилаво са изключително подходящи, като не забравяме и кораловото. Избягвайте жълтите отенъци, които ще се сливат с кожата.

 Тъмна, маслинова кожа

 Ярките цветове са наистина вашата стихия. Красивото бордо ви стои почти фатално, както и синьото, жълтото и оранжевото. Прасковеното и златното ще подчертае маслиновия цвят на кожата ви. Избягвайте тъмнолилавото, тъмносиньото и металическото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *