Домашните разкрасителни процедури, които ще заобичате

By | 21/03/2017

Борбата с акнето

Битката с неприятните пъпки, независимо дали са младежко акне или пък са част от пакета ПМС всеки месец, винаги е ожесточена и нервна. Доброто почистване и хидратиране на кожата не винаги може да ни спаси от тях, но с правилните продукти може да намали количеството им. Продуктите, които ще използвам този път, за да ви запаля по домашната козметика са цитрусовите плодове и по-специално – портокалите.

domashni razkrasitelni proceduriПортокалите са богати на витамин С, цинк и антиоксиданти, като всеки един от тях помага при борбата с акнето. Всички цитрусови плодове спомагат отпушването на порите и премахват мъртвите кожни клетки. След нанасянето на посочената по-долу маска е добре да се предпазвате от слънцето с помощта на слънцезащитни продукти. Това се налага, тъй като цитрусовите плодове имат фото-чувствителен ефект, който прави кожата ви податлива на изгаряне.

Необходими продукти – 1 малък портокал, 2 лъжици хума (продава се в аптеките и няма значение коя ще си изберете), и 1 чаена лъжичка прясно мляко

Начин на приготвяне – изстискайте портокала в купичка и добавете хумата и млякото. Разбъркайте хубаво до пълна хомогенност. Оставете сместа да престои половин час и след това разбъркайте отново. Нанесете върху лицето, шията и деколтето (ако имате пъпки и там). Оставете да престои около 20 минути и след това измийте. Нанесете хидратиращ крем след това.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *